Mirė se erdhe...Benvenuto...
ARBITALIA 
Shtėpia e Arbėreshėve tė Italisė
La Casa degli Albanesi d' Italia  
 
Flamuri i Arbėrit rron!

LA BANCA D'ALBANIA EMETTE UNA MONETA DEDICATA A GIROLAMO DE RADA

 

Banka Shqiptare emeton monedhat me vlere historike

 

Keshilli Mbikqyres i BSH, miratoi vendimin per fondin numizmatik te monedhave dhe kartmonedhave dhe katalogun e tyre. Keto monedha, sipas burimeve te BSH, do te sherbejne per pasurimin e fondit ne vite te Bankes se Shqiperise dhe njekohesisht, do te jene objekt koleksionimi per shume te apasionuar per monedhen shqiptare. Monedhat trajtojne tematika te vecanta. Monedhat e vitit 2002 ( prerja 50 leke dhe 100 leke) jane shtypur, ne kujtim te 90-vjetorit te Shpalljes se Pavaresise ndersa, monedha e vitit 2003, eshte shtypur ne kujtim te 100-vjetorit te vdekjes se Jeronim De Rades. Eshte bere tashme tradite qe ne monedha trajtohen edhe objekte kulturore dhe arkitektonike te vendit. Ne monedhen e vitit 2002 eshte trajtuar tematika "Antikiteti shqiptar" me objekt nje monedhe antike te gjetur ne Apoloni qe i perket shekullit IV p.e.s, dhe nje monedhe te gjetur ne Tren te Korces. Monedha 50 Leke e vitit 2003, me tematike "Antikiteti shqiptar" ka te paraqitur nje helmete ilire. Kjo monedhe, me nje njoftim te vecante te Bankes se Shqiperise do te hidhet ne qarkullim dhe do te qarkulloje krahas prerjes tjeter 50 Leke.

priru / torna